אנו חייבים לזכור שמדינות כמו גרמניה יוצרות את החובות עם הייצוא הגדול שלהם למדינות קטנות, ואח"כ עושים להם את המוות עם כל המוסדות הפיננסים שלהם. ארה"ב כבר ניסתה את התוכנית הזאת בשנות השמונים ומוטטה את כלכלות דרום אמריקה. רק מלזיה שלא הסכימה לתוכנית חילוץ הצליחה להביא נתונים הרבה יותר מהניאו ליברליזם.
אז מדוע האיחוד מבקש בכל זאת להילחם במדינה קטנה כמו יוון?
1. האיחוד מפחד מאוד מכלכלות דרום אירופה שגם הן הולכות לכיוון החברתי, איטליה, פורטוגל וספרד, ומדינות נוספות שיצטרפו וימוטטו את הסדר הקיים.
2. האיחוד בעל פוליטיקה מאוד ממורכזת שנמצאת בבריסל, ונשלטת על ידי טכנוקרטים שלא מבינים את הפוליטיקה מחוצה לשובע שלהן. הם לא מוכנים להעניק אוטונימיות למדינות כמו יוון.
3. האיחוד מאמין בכל תומו ברציונאליות של החשיבה של כלכלת ההיצע, שהתחילה באסכולת שיקגו, והוטמעה על ידי רייגן ותאצ'ר.
ומה יהיה, ובכן בגלל שהדברים בעולם לא עובדים לפי חלילי הקסם של האחודה אירופאי, ששם את כל הטנקים שלו בשדה הקרב. לדעתי, המקריות תוביל למקום חדש, שבו דווקא הקללה הניאו ליברלית תביא לברכה. במקריות ובאפקט דומינו הנזק מהניסיון האירופאי שיכול להביא לנפילות בורסה גדולות, יוכל אולי להעיר את המוח השבע של האיחוד ולהבין שהניאו ליברליזם נכשל.
במילים אחרות, כדאי לשמוע את האזהרה של שר האוצר וארופקיס שהתפטר בלחץ הניאו ליברלים השבעים והאטומים של האיחוד האירופאי: אם האיחוד האירופאי יתפרק ומדינות הדרום העניות כמו ספרד, פורטוגל, איטליה, יוון ואחרות יעזבו אותו. תהיה משוואה מאוד מפחידה שהכסף ישב בצפון העשיר של גרמניה, צרפת וכד' והעוני יישאר בדרום. כך נחזור למשוואה של 1930 שתהווה אדמה פוריה לעליית הניאו נאצים במדינות העניות, אותם כוחות של שינאה, עיוורון וקסנופוביות. והוא יודע על מה הוא מדבר, כי כבר ביוון יש מפלגה כזאת – קרי "השחר הזהוב… התרגום הוא תרגום חופשי מתוך הדברים שאמר בגארדיאן וצוטטו במאמר של זיזק מהניו סטטמן.
***